Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Már ezen az oldalon is többször volt szó az univerzum törvényszerűségeiről, és az isteni rendről. De mit jelentenek ezek pontosan?

Azt, hogy az életben nincsenek véletlenek, hanem minden bizonyos szabályok szerint történik. Akár tudomásul vesszük ezeket, akár nem. A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősség alól! – ahogy mondani szokták.

Az univerzum törvényei közül talán a legismertebb a karma, hiszen már a hétköznapi szóhasználatunkba is beférkőzött. A karma „divat” lett, a popkultúra részévé vált, és mint ilyen, az eredeti, valódi jelentése igencsak deformálódott, elfelejtődött. De tapasztalataim szerint a magukat spirituálisnak mondó emberek sincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi is a karma pontosan…

A karma megoldandó feladat. Mintha felírnál valamit magadnak a bakancslistádra, és addig nem léphetnél tovább, ameddig nem teljesíted azt. Azzal a különbséggel, hogy ezt a listát hordozod magaddal életeken keresztül. Tudtad, hogy ha egy adott problémát még abban az életben megoldasz, akkor az nem lesz karma? Csak akkor válik azzá, ha már átléptél egy következő életbe, de még nem sikerült megoldanod azt a bizonyos dolgot.

Nem biztos, hogy pont az előző életedből hozod, vagy hogy pont a következőben kell majd „ledolgoznod”, de egyszer visszatér az életedbe, nincs menekvés. Fontos hozzátenni, hogy a karma nem egyenlő az isteni büntetéssel. Legfőképpen azért, mert nem létezik olyasmi, hogy isteni büntetés. Csak felelősségvállalás van. Hiszen minden feladatot mi állítunk saját magunk elé, hogy tapasztaljunk, fejlődjünk. Ezért reklamálni is leginkább saját magunknál lehet 🙂

Bár, ha engem kérdezel, ha szembetalálod magad egy megoldandó feladattal – származzon bármelyik életből is – akkor hisztizés helyett inkább rázd meg magad, töröld le a könnyeidet, és keress megoldást! Mert megoldás mindenre van!

Ja, és még egy dolog: pozitív karma is létezik ám… 🙂

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük