A kristálygyógyászat alapjai

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

“A kristályok az univerzum csodái, az univerzum minden bölcsessége és rezgése eltárolható bennük.”
– ReikiRéka

A kristályok különös képződmények, régóta állnak mind a tudományos kutatások, mind a spiritualitás érdeklődés középpontjában. Az ásványtan eredményei rímelnek az ezoterikus tanok megfigyeléseire, miszerint a kristályokra egy meghatározott rendezettség jellemző. De amíg a tudósok igyekeznek különböző szabályszerűségekkel leírni egy-egy ásványt, addig a spirituális utat járók egyetértenek abban, hogy a kristályok hatással vannak ránk, kapcsolódhatunk hozzájuk és általuk bepillantást nyerhetünk az isteni rendbe is.

Az ősi időkben gyógyításra, illetve információ- és energiahordozóként használták őket. Kevésbé ismert tény, hogy a mai modern technológia is kiaknázza ez utóbbi tulajdonságukat, gyakorlatilag az 1900-as évek eleje óta használják a kvarc-kristályokat órákban, mobilokban, számítógépekben, rádiókban, stb.

A kristályok gyógyító erejét a nyugati orvostudomány sajnos nem ismeri el, pedig már legalább 5000 éves hagyományról van szó, ebből az időből származnak ugyanis a hagyományos kínai orvoslás kristályokról szóló feljegyzései. De használták őket az ókori görögök és indiai ayurvédikus gyógyítók is.

Azt sokan tudják, hogy az emberi szervezetben is vannak ásványok, ún. bioásványok, pl. a fogakban, vagy a csontokban. Viszont az agyban is találhatóak ásványok, pl. magnetitkristályok, amik a helymeghatározásban segítenek, illetve kalcit kristályok a tobozmirigyben. Ez utóbbi funkcióját ugyan még kutatják, de azt már a tudósok is megállapították, hogy az alváshoz szükséges hormonok is itt termelődnek, tehát közvetve az érzelmi harmóniáért, kiegyensúlyozottságért felel, és meghatározza az ébrenlét/álom ciklusát. Nem járnak messze az igazságtól! Energetikailag ez a terület a hatodik csakra, a harmadik szem területe, az ember “kristálymagja”. Ide tartozik az intuíció, a tisztánlátás, a betekintés lehetősége az isteni rendbe és tudásba!

A kristályok tehát mindenhol jelen vannak, körülöttünk és bennünk is, különleges rezgéseikkel finoman, szinte észrevétlenül támogatnak, gyógyítanak minket. Emiatt helyük van az életünkben, és természetesen a különböző kezelések során is!

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük