mária magdolna myrrhophore

Az aromaterápia különleges területe: a szakrális olajok

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Az illóolajok intelligens, komplex anyagok, amik test-lélek-szellem szintjén hatnak. Mindig éppen úgy, és éppen annyit mutatnak meg magukból, amire az embernek szüksége van – se többet, se kevesebbet. Ennél fogva a hatásukat is különböző szinteken tudjuk értelmezni.

Hogyan találtak rám a szakrális illóolajok?

Vallomás: nagyjából 8 éve találkoztam először az aromaterápiával, és 3-4 éve foglalkozok vele komolyabban. Mindig is ámulatba ejtett az illóolajok világa, és tudtam, éreztem, hogy dolgom van velük… De hogy pontosan mi, arra csak idén nyáron jöttem rá. Ez a valami pedig a szakrális olajok világa, a szakrális aromaterápia.

Érezted már azt, hogy van valami az életedben, ami nagyon fontos számodra, aminek helye van a mindennapjaidban, amivel életed végéig szívesen foglalkoznál, mégis… Valami hiányzik? Bevallom, én sokáig így voltam az aromaterápiával. Mindig is az olajok szubtilis minősége érdekelt a leginkább, de úgy éreztem, hogy ez még nem AZ.

Persze a tanulmányaim során is hallottam már a szakrális illóolajokról, futólag, pár mondat erejéig. Felkaptam rá a fejemet, de a gyors kutatómunkámnak az interneten nem volt sok eredménye. Ennek persze már 4 éve. Azóta sokat változtam én is, és a világ is. Ahogy nyílnak a magasabb szférák, úgy az olajok is egyre többet mutatnak meg magukból.

szubtilis aromaterápia

A szubtilis aromaterápia egy finomabb minőséget képvisel

Az illóolajok fizikai testünkre ható tulajdonságait egyre jobban ismerjük, rengeteg tudományos kutatás folyik napjainkban is ezeken a területeken. De van egy másik vetület is, ami nem kevésbé népszerű, de mivel objektíven sokkal kevésbé leírható, így kevesebb “szakirodalom” van róla. Ez a szubtilis aromaterápia.

A szubtilis szó jelentése: finom, kényes, törékeny, árnyalatnyi. a latin származású “sub”- (alá, hozzá) és “tela” (szövet, kendő) elemekből áll, tehát a jelentése: “finoman szőtt”.

Maga a szubtilis szó arra utal, hogy itt finomabb minőségekkel, tulajdonképpen energiával, információkkal dolgozunk. Tágabb értelemben ide tartozik minden, ami túlmutat a fizikai tulajdonságokon alapuló használaton. Mondhatom, hogy a szubtilis aromaterápia egy gyűjtőfogalom, és általában ide sorolunk minden olyan felhasználási módot, ami a lélekre és a magasabb tudati síkokra hat (és aztán innen íródik át a fizikai szintre).

A szakrális olajok a szubtilis aromaterápia különleges területe

És van a szubtilis aromaterápián belül egy igencsak különleges terület is, ami a szakrális olajokkal foglalkozik. Ezt nevezem én szakrális aromaterápiának. A szakrális aromaterápia ezoterikus tudáson alapul, évezredeken át csak a beavatottak számára volt elérhető, így érthető módon nem sok információt találhatunk róla írott formában. De a világ változik, és ahogy az emberek egyre nyitottabbá és befogadóbbakká válnak, ahogy egyre többen kezdünk el emlékezni valódi önmagunkra, úgy nyílnak meg előttünk a tudáshoz vezető kapuk is.

A myrrhophore tradíció ébredése

Amikor először olvastam a myrrhophore tradícióról, azonnal tudtam, hogy ez AZ, amit kerestem. Ez az én utam, az én emlékezetem, az én kapcsolatom az illóolajokkal.

Sok-sok évszázaddal ezelőtt létezett egy papnői rend, akik szent olajokkal dolgoztak szakrális munkájuk során. Ők voltak az élet kapuinak őrzői, jelen voltak a szülésnél, születésnél, a felnőtté válásnál, betegségek idején, és a halál árnyékában is. Őket nevezték görögül Myrrhophoreoknak, vagyis a Mirha Hordozóinak, az Olajok Úrnőinek, Egyiptomban pedig ők voltak Ízisz beavatott papnői. A leghíresebb myrrhophore Mária Magdolna volt, akinek egyik beavató szertartását még a Biblia is megörökítette.

A myrrhophore beavatási útja

Tehát a szakrális aromaterápia az illóolajok szakrális minőségével foglalkozik, azt használja a lélek gyógyítására, a kibillenések harmonizálására. Ez egy ezoterikus tan, sokáig csak a beavatottak számára volt elérhető a tudás, sőt, sokan állítják, hogy most is csak úgy válhatsz a Mirha Hordozójává, ha egy másik papnő tanít, és beavat téged. Én viszont sose voltam híve a dogmáknak, és szeretem rugalmasan kezelni az ilyen “szabályokat”.

Hála Istennek az a tapasztalatom – sok más társnőmmel együtt -, hogy a papnői életek, a beavatás és a tudás felidézhető, és aktiválható; sőt, akár egy olaj is beavathat téged, ha készen állsz rá! Én az első beavatásomat a majoranna olajától kaptam meg, mások a nárdtól, vagy a tömjéntől.

Tehát közvetlenül a forráshoz, vagyis az olajokhoz fordultam segítségért. Elsőre fura volt, és fogalmam se volt, hogy mit csinálok, vagy hogy mire számítsak… 🙂 A “technikám” egyszerű, 28 napon keresztül egy olajjal dolgozok, minden nap kapcsolódok hozzá valamilyen módon és a titkos kis füzetembe feljegyzem a tapasztalataimat, gondolataimat.

És az eredmény elképesztő! Minden egyes olaj egyedi minőséget képvisel, hihetetlen mélységekbe és magasságokba képes elvinni… Teljesen egyedülálló módja ez az önismeretnek, a spirituális tanulásnak, és a gyógyulásnak! De semmilyen tudás nem lehet öncélú… Minden tudás akkor válik teljessé, ha alkalmazzuk és továbbadjuk az információkat, amik megérkeznek hozzánk.

Lassan fél éve utazok már a szakrális olajokkal, és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy azóta megváltozott az életem. Én se szeretném megtartani magamnak a tudást, aminek az őrzőjévé váltam… Így tehát 2020-ban szeretnék sokkal többet írni a szakrális olajokról és a tudásról, amit hordoznak. Emellett tervezek workshopokat is tartani a témában, valamint természetesen a kezeléseimben is egyre nagyobb szerepet kapnak a szent illatos olajok!

Ha szeretnél többet tudni a szakrális aromaterápiáról, keress bátran!

Régóta vártam az időt, hogy megoszthassam a tudást, amit az olajoktól kaptam. A jövőben ezekről a megtapasztalásaimról is szeretnék majd írni itt a blogon!

Richard Stodart: Mária Magdolna
Richard Stodart: Mária Magdolna

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük