Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

“Kezdetben minden egy volt. Nem volt különállás, és nem voltak kétségek. Ennek az időszaknak a lenyomata ott él mindannyiunk szívében. De a szabad akarat, a tapasztalás vágya miatt az egység felbomlott, az emberek maguk mögött hagyták régi önvalójukat, önMAGukat.

Az egységet így felváltotta a közösség. Egy olyan közösség, melynek ereje táplálta és erősítette minden tagját, így mindenki szeretetben és elfogadásban élhetett, szabadon járhatta lelke útját, és életét megtöltötte az isteni fény.

De ez sem tarthatott örökké. A birtoklás utáni vágy, az ismeretlen után való vágyódás és az érzelmek nélküli tudás, a képmutatás romba döntötte ezt a világot. Tudásuk darabkáit más kultúrák őrizték és vitték tovább.”
– Nei’silyn

Eközben a Forrásból Isten és Istennő lett, majd megjelentek az isteni triádok, a szentháromság. Aztán az istenek tovább változtak, differenciálódtak, mindinkább elkülönültek egymástól, mígnem már szinte mindennek voltak külön istenei. De az ezer meg ezer isten és istennő valójában mind az EGY része, annak valamilyen aspektusa.

És ha ebből a sok különböző megnyilvánulásból vissza tudjuk fejteni magát az őserőt, amiből fakad, vagy ha be tudjuk azonosítani a mélyben megbújó archetipikus képet, akkor képesek lehetünk közelebb kerülni magához a Forráshoz, a saját spiritualitásunkhoz, és önmagunk megértéséhez is.

Erről a témáról szeretnék egy sorozatot indítani. Ha bárki szeretne megosztani valamit a témáról, vegye fel velem a kapcsolatot emailben vagy a facebookon!

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük