Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A húsvét hagyományosan a feltámadás, az újjászületés ünnepe. Az ősi népek eredetileg a tavasz eljövetelét, a természet újjászületését ünnepelték ezidőtájt. Később, a kereszténység elterjedésével Jézus feltámadását és a nagyböjt végét jelentette.

Én úgy érzem, hogy ez az idei húsvét kicsit más, kicsit több – számomra legalábbis mindenképpen. A világ változóban van, hatalmas erők csapnak össze a háttérben. Talán nem értjük pontosan, hogy mi történik, de a hatásait érezhetjük magunkon. Sokan feszültebbek, fáradtabbak vagyunk, mint máskor, mintha nem találnánk a helyünket. Többen panaszkodnak fejfájásra, fásultságra, mások egyenesen agresszíven viselkednek.

Fontos, hogy ezekben a nehéz időszakokban is szem előtt tartsuk az igazán fontos dolgokat. “Jól csak a szívével lát az ember.” – igyekezzünk hát megnyitni a szívünket is. A szeretetet erősítsük, és alakítsuk át a szenvedést harmóniává – ahogy Jézus üzenete is szólt. A finom, lágy, éltető női energiák nagy segítségünkre lehetnek ebben. A szeretet az az erő, ami segít nekünk felülemelkedni a bűntudaton, megszünteti az elkülönülés érzését, és megmutatja nekünk a helyes utat.

A húsvét ezen kívül a döntéseinkről is szól. Felvállaljuk-e az életfeladatunkat? Meghozzuk-e az igazán fontos döntéseket? És vajon kitartunk-e mellettük a nehézségek árán is? Emlékezzünk rá, hogy Jézus is elmenekülhetett volna a szenvedés elől, de ő minden kísértés ellenére kitartott. Merítsünk erőt belőle, és álljunk bele döntéseinkbe, vállaljuk fel a saját igazságunkat!

Kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket! 🙂

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük