Milyen változásokat hozhat 2020?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ezoterikus körökben már olyan régóta beszélnek rezgésszint-emelkedésről, paradigmaváltásról, a tudat tágulásáról és hasonlókról, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja a történéseket 🙂 Persze ettől még ezek a változások ott futnak a háttérben, csak sokszor olyan finoman, láthatatlanul, hogy egyáltalán nem is érzékeljük őket… Csak megállva, visszatekintve, a nagyobb képet is figyelembe véve mutatják meg magukat.

A régi struktúrák lassan, de biztosan visszafejtődnek, eltűnnek, vagy épp romba dőlnek… Attól függően, hogy képes vagy-e megélni, követni a változásokat, vagy épp megpróbálsz ellenállni nekik. Spoiler! Egy idő után az élet mindenkit rá fog kényszeríteni a változásra, változtatásra… Ez tehát egy újabb ok lehet az önismeret útjára lépni, és tudatosan élni az életet 🙂

2019 – a spiritualitás éve

2019 – 12-es év volt. (2+0+1+9 = 12). A tarotban a 12-es az Akasztott ember lapja. A központi téma ez alapján a spiritualitás megélése, a magasabb szemszögből való szemlélődés, a vélt vagy valós kötöttségektől való megszabadulás, és a “lelki nagytakarítás” volt. Ennél fogva sok tanítást kaptunk, sok finom utalás és olykor néhány nagy pofon által igyekezett az élet lelkünk igaz útjára terelni minket.

Lassan magunk mögött hagyjuk 2019-et, és az energiák is fokozatosan megváltoznak… 2020 másmilyen lesz.

2020 – a szolgálat éve

2020 – régóta az első olyan év, amiben nincs 1-es számjegy, kettesből viszont kettő is. Az egyes szám (A Mágus) férfias energiákat jelez, aktív, kiáradó, a külvilágra irányuló, energikus. A kettes (A Főpapnő) ezzel szemben női energiával bír, finom, lágy, intuitív, befogadó, belülre fókuszál, a lelki folyamatokra helyezi a hangsúlyt. Olyan témákat fog előhozni, mint a megbocsátás, az elengedés, a fény befogadása, a változás, az újrakezdés.

2020 – négyes év (2+0+2+0 = 4). A négyes lap az Uralkodóhoz tartozik, és arra hívja fel a figyelmünket, hogy ideje annak, hogy visszavegyük az erőnket, és éljünk is vele! Az én érzékelésem szerint ez az energetikai környezet itt és most nem a hatalomról vagy az uralásról szól, vagy legalábbis nem a férfias, domináns értelemben. Sokkal inkább a szolgálatról, a saját, belső erőforrásainkról, és a közösségek támogató erejéről. Mottója ez is lehetne: Azáltal uralkodom, hogy szolgálok, és azáltal szolgálok, hogy uralkodom.

Milyen változásokat hozhat ez 2020-ban?

Véleményem szerint mindez egy másik változást jelez, ami mélyebben fogja átalakítani a szemléletünket, hozzállásunkat. Úgy érzékelem, hogy a fókusz lassan átkerül a tudásról a szeretetre, a koronacsakráról a szívcsakrára. A feltétel és félelem nélküli szeretet megélése, áramoltatása, az általa való kapcsolódás és gyógyítás, az intuíció, a szintézis szerepe megnő, míg ezzel párhuzamosan az (ezoterikus) tudás, és a sokszor ehhez kapcsolódó (spirituális) ego, valamint a merev szabályrendszerre épülő, kötött technikák jelentősége fokozatosan csökkenni fog.

A külvilágból “érkező” tudás, a dogmatikus a tanítások, a “külső orvos”, a “megmondó emberek”, a guruk helyét átveszi majd az a tudat, hogy minden, amire szükségünk van, már megvan bennünk. A gyógyítóké egyre inkább valamiféle papnői, közvetítői szerep lesz. Feladatuk közé fog tartozni, hogy megteremtsenek egy olyan energetikai környezetet (szakrális teret, templomot), amiben az egyén képes a problémája mélyére tekinteni, és megtalálni önmagában a megoldást.

Emellett a különböző közösségek, női körök jelentősége is megnő majd. Nekünk nőknek ideje észrevennünk, hogy sokáig a férfiak eszközeivel próbáltunk érvényesülni a férfiak világában. És így – feminizmus ide vagy oda – eleve kudarcra voltunk ítélve. Így tehát tudatára kell ébrednünk annak, hogy a mi erőnk a közösségben van, “ketten többek vagyunk”, illetve “együtt erősek vagyunk”.

A hangsúly a partneri viszonyon, a segítő kommunikáción és az egyéni megélések létjogosultságának elfogadásán van. Ezeket az élet minden területén gyakorolhatjuk, legyen szó párkapcsolatról, családról, munkahelyről, stb.

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük