A szépségápolás és a TAO

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A tao kínaiul utat jelent. Valójában ez az út nem más, mint a világ kozmikus rendje, a mindenséget átható ősi rendező erő, a magasabb rendű, isteni törvényszerűség. Ha a Tao-t követed, akkor az univerzum törvényeivel összhangban, harmóniában létezel.

Na de mi köze van ennek a szépségápoláshoz? – kérdezheted.
A válasz: Semmi. És Minden…

Testünk kinézete összefügg azzal, ami a belsőnkben történik, mind fizikai, mind lelki szinten. Bőrünkön hordozzuk a gondolataink, érzelmeink lenyomatait. Leolvashatjuk róla, ha lelkünk hiányt szenved valamiben, ha valahol a testünkben gyulladás vagy blokk található, mesél szerveink állapotáról vagy akár táplálkozási szokásainkról. A ráncok gondokról és örömről árulkodnak, a hegek sérülésekről, a libabőr félelmet, a kipirult bőr pedig izgalmat jelenthet.
Bőrünk olyan, mint egy térkép. Ha tudunk olvasni belőle, akkor felfedi testünk és lelkünk titkait. De ne felejtsük el, hogy ugyanez fordítva is működik. Ha belül minden rendben van, ha egészségesek és kiegyensúlyozottak vagyunk, az kihat a testünkre is. A szépség ilyen formán nem más, mint a bennünk lévő harmónia tükröződése. Csak akkor lehetünk igazán szépek, ha a lelkünkben béke lakozik, és ha életünket a szeretet vezérli. Ez pedig maga a Tao.

És hogyan érheted el ezt az állapotot? Ebben is segíthetnek az illóolajok, lélegezz be mélyen egy számodra kedves illatot, és mondd ki hétszer: “Szeretem magam!”. Minden nap szánj időt a relaxációra, pl. meditálj, vagy jógázz, ahogy neked jól esik! Adj hálát, és engedd el a kétségeket, csalódásokat, írj naplót, vagy fesd ki magadból a feszültséget! Szánj időt magadra, kapcsolj ki, ne foglalkozz az elvárásokkal! De ezt az élményt nyújtja neked egy jó aromaterápiás testmasszázs is! Keress bizalommal, ha szeretnéd kipróbálni! 🙂

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük