Mese az illóolajokról

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Egy hindu mese szerint történt egyszer, hogy egy fiatalasszony felkeresett egy bölcset, hogy mérget kérjen tőle az anyósa számára, mert az kiállhatatlan, veszekedős volt, és megkeserítette az életét.
A bölcs átadott neki egy üvegcsét azzal, hogy hat héten keresztül minden nap kenje be vele az anyósa testét.
Telt-múlt az idő, és a fiatalasszony ismét felkereste a bölcset.
– Mindent úgy tettem, ahogy mondtad. De most azért jöttem, hogy adj valami ellenszert, mert megbántam a tettem. Az anyósom egyre kedvesebb és elviselhetőbb. Már nem kívánom a halálát.
– Menj haza nyugodtan lányom. Anyósod nem fog meghalni. Amit adtam neked, az illatos olaj volt, ami megváltoztatja az emberek lelkét.
Forrás: Temesvári Gabriella Illóolajokkal az egészségért

Ez a mese kétszeresen is tanulságos. Megmutatja nekünk, milyen hihetetlen erővel bírnak az illóolajok. Azon kívül, hogy gyógyítják, szépítik a testünket, képesek a lelkünk mélyére hatolni, és ott a régen elzárt érzelmeinket, sérelmeinket, félelmeinket is oldani. Minden illóolaj kulcs a lelkünkben egy zárhoz. Gyengéden segítenek megnyílni önmagunk és környezetünk felé. Aki egyszer elkezd illóolajokkal foglalkozni, illóolajokat használni, az nem marad ugyanaz, mint előtte volt.
De a mese – kimondatlanul – másról is mesél. Kiolvashatjuk belőle azt is, hogy az érintés, a simogatás, masszázs is képes változásokat hozni az életünkbe. A finom érintés maga a szeretet, ami azt üzeni: “biztonságban vagy”. Ha rendszeresen érintesz és érintve vagy, akkor megtalálhatod magadban az önbizalmat, a nyugalmat, és a mozdulatokon keresztül kapcsolódhatsz a másik emberhez, lélektől lélekig. “Képtelenség nem szeretni azt, aki megmasszírozol” – mondta egyszer tanítóm.

Minden egyes nap, minden egyes masszázs közben ezt érzem. Amikor masszírozok, akkor nem számít, hogy mennyire voltam feszült, vagy mérges előtte, nem számít, hogy milyen borús gondolataim voltak. A masszázs közben nincs más, csak a én és a vendégem, és az a mérhetetlen szeretet, amit közvetítek a kezeim által. Hiszem, hogy ez is segít a ráncok kisimításában, a bőrhibák eltüntetésében.
Ha nem hiszed, járj utána…! 🙂

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük