Tudatos teremtés a kozmetikában

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

A tudatosság, a tudatos életmód mostanában nagyon divatos, de mit is jelent pontosan? Úgy gondolom, hogy tudatosan élni annyit jelent, hogy nem csak úgy belecseppenünk az élet nagy útvesztőjébe; hogy nem hagyjuk, hogy az élet nagy forgószele kénye-kedve szerint dobáljon minket; nem hánykolódunk az élet viharos tengerén… Tudatosan élni számomra annyit tesz, hogy igyekszem a jelenben élni, megfigyelni a bennem és a környezetemben végbemenő változásokat, és a történések mélyére nézek a miérteket keresve. Meggyőződésem, hogy a beidegződések, a kényszer, a rutin az egyik legnagyobb ellenségünk a mindennapok során…

Az életem minden területén fontos számomra ez a fajta tudatosság, így természetesen a hivatásomban is. Az elmúlt években egyértelművé vált számomra, hogy nem tudok sablonok mentén dolgozni. De ez nem jelenti azt, hogy ne lenne meg a saját, bevált munkamódszerem. Erről szeretnék egy kicsit részletesebben írni:

Úgy gondolom, hogy az életben mindennek két oldala van, amiket ha egyensúlyba hozunk, akkor teremtődik meg az EGY-ség. Erre az egységre törekszem én is. A kezeléseimben így egyaránt jelent van az aktív, megoldásokat kereső, tudatos jelenlét, és a passzív, befelé figyelő, csendes teremtés.

Ennek megfelelően minden kezelést konzultációval kezdünk, átbeszéljük, hogy az adott vendégnek éppen milyen kihívások vannak az életében, mire szeretne megoldást találni, milyen változásokat szeretne elindítani, mikor érezné jól magát a bőrében? A beszélgetésnek fontos szerepe van, egyrészt a vendég “megérkezik”, leteszi a magával hozott stresszt, feszültséget, és fokozatosan ellazul. És miközben a vendég a pihenésre hangolódik, én figyelek, hangolódok, fejben összerakom a kezelési tervet, átgondolom a lépéseket, hogy milyen termékeket és mozdulatokat fogok beépíteni…

…hogy aztán az egészet elengedjem. A vendéggel együtt én is elcsendesedek, elmerülök a pillanatban és megengedem magamnak, hogy a kezelés alatt az intuíciómra hallgassak. Tudom, hogy nincs mitől tartanom, hiszen a kezelés előtt már mindent előkészítettem, és így már nincs más dolgom, csak megnyílni és hagyni, hogy a dolgok a maguk módján szülessenek meg. Kicsit eltűnök a kezelés közben. Már nem én, Galambos Eszter vagyok, aki kezel, hanem csak segédkezek abban, hogy megtörténjen a csoda, hogy megszülessen a megoldás.

Ha szívesen megtapasztalnád ezt az élményt személyesen is, akkor keress meg valamelyik elérhetőségemen! 🙂

Oszd meg, ha tetszik a cikk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük